Vetoomus on suljettu

Eläinten viikon vetoomus tuotantoeläinten häkkikasvatuksen kieltämiseksi on suljettu 15.10.2019. Kiitos kaikille allekirjoittaneille!

Vetoomus keräsi vain muutamassa viikossa peräti 15 176 allekirjoitusta. Tämä on vahva viesti: eläinten julmasta ja vanhnaikaisesta häkkikasvatuksesta on luovuttava.

Vetoomus luovutetaan hallitukselle pian! Ajankohta on tärkeä, sillä hallitus valmistelee juuri nyt Suomen eläinsuojelulain kokonaisuudistusta. Lisäksi eläinsuojelulainsäädäntöä päivitetään asetustasolla.

Voit seurata vetoomuksen etenemistä tilaamalla uutiskirjeemme. Samalla saat tiedon myös uusista vetoomuksista, kun niitä avataan.

Vetoomuksen viesti

Tämän viesti 15 176 ihmistä allekirjoitti:

Eläinten on päästävä liikkumaan. Eläinten kasvattaminen ahtaissa verkkopohjaisissa häkeissä, kuten turkistarhoilla ja häkkikanaloissa, on lakkautettava. Myös liikkumista rajoittavat, häkkimäiset rakenteet, kuten parsinavetat ja porsimishäkit, on kiellettävä.

Ihmiset ovat yhä huolestuneempia eläintenpidon ongelmista, ja yhdeksän kymmenestä suomalaisesta haluaa, että tuotantoeläimiä suojeltaisiin nykyistä paremmin. Nykyiseen lakiin suunnitellut parannukset eivät ole riittäviä, eivätkä suojele eläimiä kunnolla.

Me allekirjoittaneet tahdomme, että eläinten kasvatus edellä mainituissa, liikkumista ja lajityypillistä käyttäytymistä rajoittavissa häkeissä kielletään uudessa eläinsuojelulaissa.

Lue vetoomuksen lisätiedot ja usein kysytyt kysymykset klikkaamalla tästä.

Auta eläimiä lahjoituksella

Auta eläimiä lahjoituksella

Lahjoitan 50 €
Lahjoitan 30 €
Lahjoitan 20 €
Lahjoitan 10 €