Yksikään eläin ei ole häkkieläin

Tänä vuonna Eläinten viikolla pohditaan eläimen elinympäristön vaikutusta sen hyvinvoinnille. Yksikään eläin ei ole häkkieläin -teemalla kiinnitetään huomiota lemmikki- ja tuotantoeläinten pito-olosuhteisiin ja tarjotaan ratkaisuja parempaan eläintenpitoon. Riittääkö häkki pienen jyrsijän kodiksi? Miksi koiran pitämistä häkissä paheksutaan, mutta sikaa voidaan pitää viikkokausia kääntymisen estävissä häkeissä?

Tuttuun tapaan olemme tuottaneet maksuttoman materiaalin opetuskäyttöön. Yksikään eläin ei ole häkkieläin -vihkonen soveltuu erityisesti alakouluikäisille lapsille. Monipuolinen kuvitus, tekstilaatikot ja erilaiset tehtävät täydentävät leipätekstiä ja innostavat oppimaan. Vihkosen lisäksi Yksikään eläin ei ole häkkieläin -juliste johdattelee pohtimaan liikkumista rajoittavan häkin merkitystä eläinten hyvinvoinnille.

Aineisto soveltuu käytettäväksi esimerkiksi ympäristöopin, äidinkielen ja uskonnon/ETn tunneilla. Kouluopetuksen lisäksi materiaalia voidaan hyödyntää muun muassa luonto- ja eläinkerhoissa, partiossa ja 4H-toiminnassa. Tänä vuonna vihkosia saa myös ruotsin kielellä.

Kiitos! Eläinten viikon materiaalit ovat olleet mukava tapa käsitellä eläimiä oppitunneilla. Materiaali on hyvää ja oppilaita innostavaa.

– Opettajan palaute, 2018

Tilaa maksuttomat vihkoset ja julisteet

Eläinsuojelua lapsille ja nuorille

Eläintaito.fi opettaa eläintaitoja

Kurssilla tutustutaan eläinten hyvään kohteluun ja pohdiskellaan omia asenteita.

Tutustu kurssiin

Osallistukaa päivätyökeräykseen

Eläinsuojelu on motivoiva ja kiinnostava kohde päivätyökeräykselle.

Lue lisää

Tilaa vihkosia ja esitteitä

Eläinten viikon oppaan lisäksi voit tilata muutakin eläinsuojelumateriaalia.

Tilaa nyt

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä

Ksenia Peltovuori
nuorisotoiminnan koordinaattori
050 386 6893
ksenia.peltovuori@sey.fi

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä

Ksenia Peltovuori
nuorisotoiminnan koordinaattori
050 386 6893
ksenia.peltovuori@sey.fi