Ketunpoikanen katsoo suoraan kameraan korvat höröllä. Kuvan päällä teksti: Kuva: Laura H. Forsström.

Auta luonnoneläimiä, lahjoita keräykseen! Lähetä viesti LUONTO10 numeroon 16588 (10 €)

Tue eläinsuojelua

Auta luonnonvaraisia eläimiä

SEYn eläinsuojeluneuvoja sai tänä kesänä soiton. Todella väsynyt ja pahasti kuivunut ketunpoikanen makasi kippurassa keskellä maatilan pihaa. Sen pesä oli ollut läheisessä ladossa, josta löytyi vielä kolme muutakin lähes nääntynyttä ketunpoikasta.

Yksi poikasista menehtyi, mutta kolmen muun tarinalla oli onnellinen loppu. Kettusisarukset hoidettiin eläinsuojeluneuvojan avustuksella kuntoon, ja ne saivat jäädä rauhassa kasvamaan löytöpaikkansa metsiin.

Tarina on tosi, mutta kukaan ei tiedä, miksi emo oli hylännyt poikasensa. Kettu oli saattanut jäädä esimerkiksi auton alle. Monet ihmisen toimet, kuten liikenne, rakentaminen, roskaaminen ja ilmastonmuutos aiheuttavat paljon haittaa luonnoneläimille. Kun eläin kärsii ihmisen toiminnan seurauksena, on ihmisellä erityinen vastuu huolehtia sen hyvinvoinnista.

Kertalahjoitus ja muut lahjoitustavat

SEY ja sen jäsenyhdistykset auttavat vuosittain tuhansia eläimiä. Tule mukaan auttamaan! Käy tutustumassa eri tapoihin tukea SEYn toimintaa!

LAHJOITA
LIITY JÄSENEKSI
Kettu seisoo hieman kyyryssä vihreän kasvuston seassa ja katsoo suoraan kameraan. Kuvan päällä teksti: Kuva: Laura H. Forsström.

Liity eläinsuojelukummiksi

SEY:n Eläinsuojelukummi-logo, jossa oranssikehyksisen ja valkotaustaisen ympyrän sisällä vihreä-ääriviivainen tassynjälki, joista yksi varpaan jälki muodostaa oranssin sydämen. Lisäksi teksti SEY Eläinsuojelukummi.Oletko jo liittynyt SEYn eläinsuojelukummiksi? Kummina lahjoitat haluamasi summan kuukaudessa käytettäväksi eläinsuojelutyöhön.

Lahjoittaminen on vapaaehtoista, eikä sido sinua mihinkään. Voit itse hallinnoida kuukausittaisia lahjoituksiasi. Ilman kuukausilahjoittajien tukea työmme ei olisi mahdollista. 

Kiitos tuestasi – eläinten puolesta!

LIITY KUMMIKSI

Mihin rahat käytetään?

Luonnoneläimet on valittu Eläinten viikon teemaksi Suomen 100-vuotisjuhlavuotena. Ne ovat tärkeä osa maatamme. Pidetään huolta siitä, että meillä jokaisella on täällä hyvä elää.

Eläinten viikon keräyksellä saadut varat käytetään täysimääräisesti työhömme ja kampanjointiimme luonnoneläinten puolesta.

Kerätyt varat käytetään eläinsuojeluneuvojien kuluihin, eläinten hyvinvointia koskevaan tiedottamiseen, neuvontaan ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Varoja käytetään myös liiton jäsenyhdistysten toiminnan tukemiseen.

Eläinsuojeluneuvonta

Varainhankintamme avulla mahdollistamme muun muassa SEYn eläinsuojeluneuvojien työn.

Yhden vapaaehtoisen eläinsuojeluneuvojan kulut vuodessa ovat noin 300 euroa matkakuluja. Eläinsuojeluneuvojamme auttavat eläimiä, kuten hätää kärsiviä luonnoneläimiä, jatkuvasti. 80 eläinsuojeluneuvojaamme saavat 20 000 yhteydenottoa vuodessa ja tekevät yli 2000 käyntiä eläinen pitopaikoissa.

Jäsenyhdistysten toiminta

Varoja käytetään myös liiton jäsenyhdistysten toiminnan tukemiseen – Seyllä on 40 jäsenyhdistystä, joilla on konkreettista löytöeläin- ja sijaiskotitoimintaa.

Vaikuttamis- ja tiedotustyö

Edistämme luonnonvaraisten eläinten suojelua myös vaikuttamistyöllä, kasvatuksella ja valistuksella. Kampanjoinnilla pyrimme lisäämään tietoutta siitä, miten voimme aiheuttaa luonnoneläimille mahdollisimman vähän haittaa omilla teoillamme.  Esimerkiksi tänä vuonna yli 140 000 suomalaista lasta on saanut SEYn julkaisemaa luonnoneläinten kanssa toimimisesta kertovaa opetusmateriaalia.

Tällä hetkellä SEY pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan myös siihen, että Suomeen saataisin maailma edistyksellisin eläinlaki nykyisen, 20 vuotta vanhan eläinlain tilalle. Uhkana on, että uusi laki on eläinten kannalta huonompi kuin nykyinen.

Rahankeräyslupa

Ajantasaisen keräyslupamme löydät klikkaamalla tästä.